top of page
Ara
  • Şevval İpek

Karantinada Ev İçi Günlüğü


Çin’den dünyaya yayılan koronavirüs kabusu durdurulamıyor. Dünya’nın gündeminde koronavirüs salgını yer alıyor. Koronavirüs nedeniyle bugüne kadar dünyada binlerce kişi yaşamını yitirdi. Dünya’da koronavirüs vaka sayısı 1 milyon 100 bini geçti. Türkiye’de koronavirüs test sayısı 161 bin 380, vaka sayısı 23 bin 934, can kaybı 501 kişidir.

Vaka sayısı ve kayıplar yaşandıkça insanlar panik halinde, rutinlerinden sapmış bir şekilde yaşamlarına devam etmeye çalışıyorlar. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dediği gibi #EvdeKal çağrısında herkes uymaya çalışıyor. Koronavirüs günlerinde birçok insanın yaşam tarzlarında, alışkanlıklarında, özgürlüklerinde, kısıtlama görüyoruz. Bu yazımda sizlere, üniversite öğrencilerinin karantina günlerinde neler yaptıklarını sunacağım.

Karantinada iş adamının yaşamında ki değişiklikler

Karantinada iş adamının yaşamında ki değişiklikler


Musluk imalatında çalışan Yunus Bey, 52 yaşında ve dördü kız biri erkek beş çocuk babası. Türkiye’de ilk koronavirüs vakası tespit edildikten sonra, birçok insan gibi onunda işlerinde değişiklikler oldu. Yunus bey, 23 Mart’ta iş nedeniyle Çorum, Kastamonu, Giresun ve Tokat’ı ziyaret etti. Gittiği yerlerde farklı otellerde kalarak, zor şartlar altında çalışmış, öğle ve akşam yemeklerini ise dışarıdan yemek zorunda kalmıştı. Yunus bey, arabasında bulundurduğu kolonyasına güvendiğini bu nedenle şehir dışında olduğu zamanlarda “bana bir şey olmaz” diye düşündüğünü ifade etmektedir. 6 gün sonra evine geri dönmüş, ailesi içinde şehir dışından getirdiği yiyecek ve içecekleri dezenfekte ederek içeriye almıştır. Yolculuk sırasında soğuk algınlığı yaşamış ve grip olmuştur. Ailesinin uyarısına ve ikazlarına uyarak yaşadığı apartmanda bulunan boş daireye yerleşmiş ve 14 gün kendini izolasyona almıştır. Bu 14 gün tek başına karantina günlerinde iyi beslenmiş ve sağlığına daha dikkat etmiştir. Öksürük ve grip olmasına karşın sadece mevsimsel bir hastalıktır, koronaya rastlanmamıştır. Hayatında ki rutinden çıkmıştır ve zamanının tamamını evde televizyon seyrederek, haber izleyerek, işlerini evden yürüterek ve uyuyarak geçirmektedir. Kendisi şuan ülkenin karantina günlerinin bitmesini beklemekte.






7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


Yazı: Blog2_Post
bottom of page